Köttbullar med halloumi och makaroner

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Gott!

Ingredienser

  • ½ kg blandfärs
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 msk färsk mynta, hackad
  • 2 dl grovt riven Halloumi
  • 2-3 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 dl hackade svarta oliver
  • 1 dl soltorkade tomater
  • Salt och peppar
  • ¼ dl olivolja
  • SÅS
  • 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 rivna tomater
  • 1 skivad zucchini
  • 4 dl köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna enligt förpackningen och låt svalna. Blanda ihop de övriga ingredienserna, forma till bullar och stek dem i stekpanna i lite olivolja.
    2. Stek zucchinin och vitlöken mjuka och tillsätt därefter de rivna tomaterna och låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt buljongen, och låt stå i ytterligare ca 15 minuter på svag värme och tills såsen tjocknat.
    3. Häll över makaronerna i en skål eller form. Lägg köttbullarna ovanpå och häll över såsen. Strö över den rivna halloumiosten, och servera med en sallad. Kan ätas varm eller kall.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben