Köttbullar med smak av yoghurt och mynta

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

I min familj har vi inspirerats av det turkiska köket när vi lagar köttbullar.

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • ¾ dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • ½ vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 1 ägg
  • 1½ dl kokt bulgur (eller havregryn)
  • 1 riven morot
  • ½ hackad gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna ordentligt. Blöt händerna i kallt vatten. Rulla bollar lägg på plåt med bakplåtspapper, ugnsstek i 225-250º ca 10 minuter. Servera med kokt fiberpasta, en brunsås eller svampsås, tomat och gurka

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben