Köttbullar med stuvad vitkål á la Viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott och lättlaget!

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk havregryn
  • 1½ dl vatten
  • 1 ägg
  • 50-75 g finhackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • Peppar efter smak
  • ½ tsk socker
  • 2 msk margarin att steka i
  • 500 g vitkål
  • 1½ msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mellanmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd, havregryn och vatten i en bunke. Låt det svälla i 10 minuter.
    2. Blanda i färs, ägg, lök, salt, peppar och socker. Rör ihop till en smet.
    3. Rulla till jämnstora köttbullar och stek dem i margarin i en teflonpanna.
    4. Stuvad vitkål: Förväll vitkålen i lättsaltat vatten i 5 minuter. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner vetemjölet och rör med en trägaffel. Späd med mjölken, lite i taget.
    5. Koka stuvningen i 5 minuter. Salta och peppra.
    6. Man kan om man vill, servera kokt potatis till denna rätt.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (2)

    vsi7 21 november 2010

    har lagat detta en gång och de blev jätte gott! hur många points är de?

    monicadanell 16 juli 2012

    Hej har lagat den idag fast bara köttbullarna och så gjorde jag stuvade makaroner. köttbullarna blev super goda 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben