Köttbullerecept nummer ettusensjuttioelva

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Finns nog lika många recept som det finns hushåll i Sverige, men jag bidrar med ett till!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Riv löken, pressa vitlöken. Blanda kött, lök, ägg, ströbröd, grädden och kryddorna. Forma små bullar, ca 40 st. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg köttbullarna i buljongen och koka ca 5 minuter. Häll upp i ett durkslag och låt rinna av en stund. Spara ev. buljongen för nedanstående tips. Nu kan man avsluta tillagningen och frysa in köttbullarna för senare förtäring. Om man ska äta direkt så bryn dem hastigt i smöret på hög värme tills de fått en fin stekyta. Servera t.ex med potatismos, potatisgratäng eller makaroner.. Tips: Pulvermos tillagas med fördel av buljongen som köttbullarna kokats i!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben