Wienerschnitzel

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Schnitzlar av kotlettbiten smakar lika nästan lika gott som riktig schnitzel.

Ingredienser

  • 4 tunna skivor kalvinnanlår eller tunna skivor skinka
  • Smör till stekning
  • 1 citron
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 tsk kapris
  • Panering
  • Ca ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • Ca 1 dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl med kryddorna till paneringen på en tallrik.
    2. Vispa upp äggen i tallrik nummer två. Häll upp ströbrödet i en sista tallrik.
    3. Vänd köttskivorna i kryddmjölet, därefter i äggvispet och sist i ströbrödet. Se till att hela köttskivan blir täckt.
    4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek schnitzlarna 2-3 minuter på varje sida så att de får fin färg.
    5. Servera de nystekta schnitzlarna med nystekt potatis, ärtor, citronskiva, ansjovisfilé och kapris som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elisabeth345 31 augusti 2011

    Jättegott och med de rätta tillbehören.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben