Wienerschnitzel

Serverar: 4 portioner

En billigare variant som är gjord på fläskkött.

Ingredienser

  • 4 skivor skinkinnanlår
  • Dubbelpanering
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • Garnering
  • 1 citron
  • 4 ansjovisfiléer
  • 4 tsk kapris
  • Tillbehör
  • stekt potatis eller klyftpotatis
  • Små gröna ärtor
  • Instruktioner

    1. Banka ut köttet lite . Blanda samman mjölet med salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägget med vatten i en djup tallrik. Lägg ströbröd på en annan tallrik. 2.Vänd varje köttskiva först i mjölblandningen, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet. Se till så att ströbrödet klappas in ordentligt. Lägg schnitzlarna åt sidan så att paneringen får torka lite. 3. Skala under tiden citronen och skär den i ganska tjocka skivor. Rulla samman varje ansjovisfilé och lägg en på varje citronskiva. Fyll ansjovisrullarna med kapris. 4. Hetta upp en stekpanna med matfett. Stek schnitzlarna sakta i ej för varm panna ca 3 min på varje sida. Garnera med citronskivorna. 5. Bjud potatis och små gröna ärer till.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    evaldo 2 mars 2008

    Schnitzel kan inte bli godare än så här.

    MrsG 1 juni 2008

    Kanon god schnitzel, mycket omtyckt och lätt att göra.

    Sommarsemester 25 februari 2009

    Kanongott!!!!!!!!!!!!!!! Hela familjen jublade och enkelt var det att göra. Ha det bra/Sommarsemester

    abkn 20 augusti 2009

    Uppskattad av hela familjen:)

    stunberg 27 augusti 2010

    Jättegott!!! Kommer definitivt lagas igen!

    gertluddpowwel 2 maj 2013

    Supergott! Jag skippade ansjovisen men hade mangoraja till, det var en lyckad kombo! Klar 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben