Wienerschnitzel med ärtor och klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

Mmm... Väldigt gott!

Ingredienser

  • 4 kalvinnerfileer, a' 200 gram
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl skorpmjöl
  • 4 ägg
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    Om inte köttet är utbankat av kötthandlaren, gör det. Häll vetemjöl, salt och svartpeppar i en tallrik, skorpmjöl i en och vispa lätt upp äggen i en. Dubbelpanera med en paus emellan sedan köttet i vetemjöl, ägg och skorpmjöl. Se till att det täcker ordentligt. Stek gyllenbruna i en blandning av rapsolja och smör, på medelvärme några minuter på varje sida. Servera genast medan de är knapriga på ytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben