Putsa filén noga, ta bort hinnor och eventuellt fett. Skär den i ca 2 ½ cm tjocka skivor. Banka ut dem lätt och krydda med salt och peppar.
Vänd bitarna i vetemjöl och klappa av överflödigt mjöl. Därefter vändes de i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Var noga med att trycka fast ströbrödet.
Stek genast i så mycket olja att det nästan täcker dem. Passa noga så de inte bränns.
Jag gör också wienerschnitzel på fläskfilé, men då måste det vara ansjovis, kapris och en skiva citron på filéerna, annars är det en wienersteak enligt svenskar och danskar, som oftast blir lurade i utlandet inkl Wien.
Kan bara hålla med verkligen jättegott!
Jag gör också wienerschnitzel på fläskfilé, men då måste det vara ansjovis, kapris och en skiva citron på filéerna, annars är det en wienersteak enligt svenskar och danskar, som oftast blir lurade i utlandet inkl Wien.