Wienerschnitzel av fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Detta är i mitt tycke den godaste schnitzeln.

Ingredienser

  • En stor fläskfilé
  • Vetemjöl
  • 2 ägg
  • Ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Neutral olja till stekning
  • Till servering
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Putsa filén noga, ta bort hinnor och eventuellt fett. Skär den i ca 2 ½ cm tjocka skivor. Banka ut dem lätt och krydda med salt och peppar.
    2. Vänd bitarna i vetemjöl och klappa av överflödigt mjöl. Därefter vändes de i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Var noga med att trycka fast ströbrödet.
    3. Stek genast i så mycket olja att det nästan täcker dem. Passa noga så de inte bränns.
    4. Serveras med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    wimpan 12 juli 2012

    Kan bara hålla med verkligen jättegott!

    Lennart Olsson 2 februari 2018

    Jag gör också wienerschnitzel på fläskfilé, men då måste det vara ansjovis, kapris och en skiva citron på filéerna, annars är det en wienersteak enligt svenskar och danskar, som oftast blir lurade i utlandet inkl Wien.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben