Wienerschnitzel

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 skivor kalvinnerlår
  • 1 ägg
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • 4 citronskivor
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 msk kapris
  • 450 g små ärter
  • 1 dl olja
  • 15 g smör
  • Instruktioner

    Banka ut köttet mycket tunt mellan plastfolie. Salta och peppra och klappa därefter köttet i mjöl och vänd det sedan i uppvispat ägg. Värm ärterna i sjudande vatten. Arrangera citron, ansjovis och kapris. Hetta upp olja och smör i stekpanna på medelgod värme. Vänd schnitzlarna i ströbröd just före stekningen och lägg sedan ned dem i den heta stekpannan. Sänk värmen och stek schnitzlarna färdiga på låg värme. Tag upp och låt rinna av på hushållspapper. Dekorera med citronskivorna och servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben