En god och mättande gratäng som lagas allt i ett i ugnen.
Ingredienser
600 g köttfärs
2 gula lökar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 burkar krossade tomater
4 msk tomatpuré
3 tsk grillkrydda original, Caj P
2 kryddmått malen muskotnöt
3 dl vitt vin
16 medelstora potatisar
1 tsk salt
3 dl vispgrädde
4 dl riven ost
Väldigt god gratäng och kommer absolut att lagas om
Jättegod gratäng, Anten. Vi hade besök av min syster och hennes barnbarn från Borås och de åt med frisk aptit. Tänk att smala tjejer kan äta så mycket !
Tack för ett jättegott recept. Du får mina varmaste rekommendationer.
Supergod gratäng, tack för receptet!!
Jättegod gratäng. Fräsch och god smak av det vita vinet. Den här kommer vi att laga fler gånger. Tack för receptet Mvh Jocke
Går det bra med ett billigt vitt vin eller ska det vara någon särskild sort?
Jag brukar ta det vita vinet som vi har hemma. Denna gången blev det Trio. Det går bra med vad som finns. Hoppas att det ska smaka. Anten
Jätte god och smakade ännu godare dagen efter. Gjorde den glutenfri genom att byta ut mjölet och bytte det vita vinet mot rött. Kommer klart att göra denna fler gånger och gör den troligen dagen innan den skall ätas då den var godast så. Svårt var det inte heller.
Hur tunna är tunna skivor? Jag gjorde dem lika tunna som när jag gör potatisgratäng ca 3 mm kanske. Efter 1,5 timmar i ugnen gav jag upp och då är ändå inte potatisen mjuk. Riktigt tråkigt. Men smaken är god!
Hur många portioner är receptet för?