Köttfärs tacopaj

Serverar: 4-5 portioner

Mycket god.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 6 dl vetemjöl
  • 225 g margarin
  • 4 msk vatten
  • Köttfärsröra
  • 400 g nötfärs
  • 2 pkt kalkonbacon 125 g x 2 gröna slaktaren 6%
  • 1 gul lök
  • 2 burkar skivad svamp 400 g x 2
  • 3 vitlöksklyftor eller efter smak
  • 1 pkt tacokrydda 40 g
  • 5 dl matlagningsgrädde milda mini mat 4 %
  • Salt
  • Peppar
  • Osttopping
  • 2 dl riven ost 12%
  • 2 msk majonnäs lätt
  • 2 dl crème fraiche mini
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda ihop ingredienserna till degen. Tryck ut den i en 24 eller 28 cm rund form, jag använde en 28 cm rund form. Låt stå kallt medan du gör köttfärsen.
    3. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen, tillsätt bacon och svamp och stek den tills den fått färg. Häll på matlagningsgrädden, pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna låt puttra.
    4. Under tiden förgräddar du pajen mitt i ugnen i 10 min tills den fått lite färg. Lägg köttfärsen i pajskalet, lägg skivade tomater ovanpå färsen.
    5. Blanda ost, majonnäs och crème fraiche och lägg ovanpå tomaterna.
    6. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått färg, servera med sallad.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (1)

    eken21 29 juli 2010

    vart köper man kalkonbacon??

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben