köttfärs/ädelostfylld paprika

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

En riktig favoriträtt som min man komponerade när vi åt LCHF mat. Helt underbart goda för en ostälskare som jag. Jag tycker grön paprika är godast.. Beroende på vilken storlek det är på paprikorna så får man röra över som man kan äta vid sidan om eller fylla ytterligare en liten paprika.

Ingredienser

  • 2 st stora paprikor ,grön eller röd
  • 1 gul lök
  • 1-2 dl grädde
  • 300 g nötfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 1 Kvibille ädelost
  • Instruktioner

    Bryn nötfärs och lök. salta och peppra. Häll på grädde och låt det puttra så att en del av vätskan kokar in. Skär under tiden av locket på paprikorna och ställ dem i en ugnssäker form. Skär ev lite i botten så den står stadigt men den får inte "läcka". Värm ugnen till 225 grader. Smula i all Kvibilleost i nötfärsröran, utom 2-3 tunna skivor. Fyll paprikorna med röran och lägg en skiva Kvibilleost ovanpå varje paprika som ett lock. Gratinera i ugnen ca 30-40 min eller tills du ser att paprikan börjar bli mjuk. Jag gillar när det är lite tuggmotstånd i den. Sänk ev. värmen till 200 grader i slutet. Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben