Köttfärsbiffar i kryddig tomatsås

Serverar: 4 portioner

GI

Ingredienser

  • 3/4 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 400 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk matfett
  • Sås
  • 1 förpackning passerade tomater, 370 g
  • 1 dl chilisås
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • Servera med
  • Potatismos med riven vitlök
  • Kokta haricots verts
  • Instruktioner

    1. Lägg havregryn och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 5 minuter.
    2. Tillsätt köttfärs, ägg, fransk senap, salt och peppar. Rör om och arbeta färsen smidig.
    3. Fukta händer med vatten och rulla 20 runda bollar av färsen, stora som golfbollar. Lägg dem på ett smörpapper.
    4. Platta till bollarna något och stek dem i matfett i en stor stekpanna i omgångar, cirka 2 minuter per sida.
    5. När alla är stekta lägg tillbaka dem i stekpannan och häll tomater och chilisås i stekpannan. Salta, peppra och tillsätt timjan. Låt biffarna sjuda i såsen 5 minuter. Servera med potatismos och kokta haricots verts.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    gittan47 25 februari 2008

    Har provat denna rätt den var väldigt god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben