Köttfärsbiffar med blåmögelost, ugnsbakade potatistärning och rödkålssallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Trött på köttfärs? Här en variant med lite annorlunda tillbehör.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • Peppar, nymalen
  • 100 g blåmögelost
  • 2 tsk oliv- eller rapsolja
  • 1 kg potatis
  • 3-4 kvistar timjan eller
  • 2 tsk rosmarin torkad
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • Salt (grovt)
  • 250 g rödkål
  • 2 äpplen
  • 2 apelsiner
  • 75 g valnötskärnor
  • 1 msk dijon senap
  • 1 apelsin (saften)
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • Instruktioner

    Köttfärsbiffar: Rör kött med peppar. Forma 8 biffar och tryck en bit ost in i mitten av varje biff. Rullar biffarna i olja i ett ugnsfast fat. Sätt fatet i ugnen tillsammans med potatisen när potatisen har gräddats i ca 20 minuter. Grädda köttfärsbiffarna ca 20 minuter tills de är genomstekta. Potatistärningarna: Skala potatisen och skär dom i tärningar. Blanda tärningarna med kryddor och olja på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ugnen i 200 grader med varmluft (225 grader i vanlig ugn). Grädda i ca. 45 minuter. Ev på 250 grader de sista 10 minuter - om potatisen inte har fått färg nog. Rödkålssallad: Ta bort de grova ytterbladen på kålen. Skär först ca 5 cm av toppen och lägg kålhuvudet med skärytan neråt. Skär kålen i 4 bitar utanför stocken. Snitta kålen i fina strimlor. Blanda med bitar av äpplen och apelsin, hackade valnötter. Blanda en dressing av senap, apelsinsaft och olja. Smaka till med salt och nymalen peppar.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    Snuttivonfesen 3 oktober 2011

    Mmmm, detta får bli middagen ikväll....kan tänka mej att det är riktigt gott! /Karin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben