Köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Denna gratäng är populär hos barnen!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs eller blandfärs
  • 250 g makaroner
  • 1 tsk salt per liter kokvatten
  • 4 salladslökar eller en bit purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 bifftomater eller några fler vanliga
  • 2 msk olivolja
  • 3 - 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 100 g ost gärna lagrad
  • 1 tsk olja till portionsformarna
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna knappt färdiga i lättsaltat vatten.Skölj av dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil.
    2. Ansa, skölj och skiva löken i tunna ringar. Kärna ur paprikan, skölj och tärna fruktköttet. Skålla, flå och kärna ur tomaterna. Hacka tomatköttet grovt.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttfärsen kornig.Pressa ner vitlöken. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Blanda samman lök, tomathack och den tärnade paprikan med köttfärsen. Låt alltsammans fräsa i ytterligare 5 min.
    4. Värm ugnen till 200 grader. Smörj 4 portionsformar lätt med olja. Rörr ner de avrunna makaronerna i köttfärsröran och fyll formarna med blandningen. (Jag brukar dock använda en stor form istället).
    5. Lägg ett par skivor ost ovanpå och gratinera i ugnen ca 20 min tills osten smält ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lena 9 mars 2008

    Den här rätten var helt underbar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben