Köttfärsgratäng

Barnens favorit, även när de är vuxna Godare än det låter. Denna rätt har inte så given mängd i vare sig potatis eller köttfärs, allt beror på hur många som ska äta. Att fylla en normalstor gratängform brukar räcka till ca 4 pers.

Ingredienser

  • Potatis (efter tycke och smak)
  • Köttfärs (efter antal personer)
  • 1 gul lök
  • 1-2 pkt grädde
  • salt
  • peppar
  • riven ost
  • Instruktioner

    Fräs köttfärsen och löken samt krydda med valfria kryddor så ni får den touch ni själva vill ha. Jag brukar använda salt, svartpeppar och cayennepepppar. Skala potatisarna och skiva dem tunt. Lägg köttfärsfräset i botten på en ugnsform och lägg sedan potatisskivorna ovanpå, salta och peppra efter tycke och smak. Häll grädden, som gärna kan drygas ut med mjölk, över allt samman och strö sedan den rivna osten över. Gratinera i 200 grader till potatisen känns mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kikankola 23 mars 2009

    Detta lät gott. Det ska jag prova eftersom jag inte äter pasta. tack

    sannado 9 februari 2010

    Mmm.... Smarrigt:-)

    Irene-59 11 februari 2010

    Jag fick inspiration att utveckla ditt recept o det vart ju hur smarrigt som helst. Tack så hjärtligt. Irene

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben