Barnens favorit, även när de är vuxna Godare än det låter. Denna rätt har inte så given mängd i vare sig potatis eller köttfärs, allt beror på hur många som ska äta. Att fylla en normalstor gratängform brukar räcka till ca 4 pers.
Fräs köttfärsen och löken samt krydda med valfria kryddor så ni får den touch ni själva vill ha. Jag brukar använda salt, svartpeppar och cayennepepppar. Skala potatisarna och skiva dem tunt. Lägg köttfärsfräset i botten på en ugnsform och lägg sedan potatisskivorna ovanpå, salta och peppra efter tycke och smak. Häll grädden, som gärna kan drygas ut med mjölk, över allt samman och strö sedan den rivna osten över. Gratinera i 200 grader till potatisen känns mjuk.
Detta lät gott. Det ska jag prova eftersom jag inte äter pasta. tack
Mmm.... Smarrigt:-)
Jag fick inspiration att utveckla ditt recept o det vart ju hur smarrigt som helst. Tack så hjärtligt. Irene