Köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Perfekt om det blir köttfärs över. Ungarna älskar denna.

Ingredienser

  • 3-4 port köttfärssås
  • 3-4 port pasta, valfri sort
  • Bechamelsås
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk smält smör
  • 3 msk mjöl
  • 1 krm muskotnöt
  • Salt
  • Peppar
  • 1 grönsaksbuljong
  • Gratinering
  • 1 dl riven ost (gör slut på ostbiten i kylen)
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken, lägg i buljongtärningen och muskotnöten. Blanda smält smör och mjöl i en separat skål, klicka i blandningen i mjölken under vispning. Smaka av med salt och peppar, låt sjuda någon minut.
    2. Ta vilken pasta som helst och blanda det med köttfärssåsen och lägg i en smord form och häll över såsen. Strö över osten och gratinera i ugn 175 grader tills den fått färg, ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben