Köttfärsgratäng

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk soja
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • 1 buljontärning
  • 3 dl vitt vin eller vatten
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 nypa strösocker
  • 3-4 dl grädde
  • Riven ost
  • Ca 1 kg potatis
  • Instruktioner

    Fräs lök och köttfärs, blanda i resten av ingredienserna och låt puttra ca 20 minuter. Skala och skiva potatisen och täck en ugnsfast form. Salta. Lägg ett lager köttfärs sedan potatis, köttfärs potatis och avsluta med köttfärs. Häll på grädde och ost och laga i ugnen på 200 grader i ca 50-60 minuter. Känn med en sticka att potatisen är mjuk

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    JanBratt 14 september 2008

    Tack! Detta recept ska vi prova till middag idag. Ha det gott

    Extramamma 7 oktober 2009

    Jag tänker laga detta i morgon till en grupp människor. Tackar för receptet.

    nesil 13 oktober 2009

    Toppengod gratäng!! Hela familjen åt och njöt. Jag hade i en burk med cream fresch vitlök även lite piffikrydda och tog matlagnings grädde i.s.f vatten i köttfärssåsen. Kan varmt rekommendera detta recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben