Köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Mycket god och lättlagad, både till vardag och fest !

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 1 burk champinjoner
  • Smör
  • 400 g bland eller nötfärs
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2½ msk osötad fransk senap
  • 2 dl klippt eller 1 pkt frusen persilja
  • Ca ½-1 kg potatis
  • 1 dl riven ost
  • 2½ dl mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Bryn lök och svamp i smöret. Tillsätt färsen och krydda. Tillsätt senap och persilja.
    2. Skala och skiva potatis.Lägg hälften i en smord eldfast form.Bred över röran och lägg i resten av potatisen.Strö över riven ost och grädde.
    3. In i ugnen på 175 grader ca 60 min, gärna längre.
    4. Servera med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben