Köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Fantastiskt gott och lätt att göra.

Ingredienser

  • 6-7 medelstora potatisar
  • 400-500 g köttfärs
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk matfett
  • Salt
  • Peppar
  • Aromat
  • 2-3 krossade enbär
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 burk champinjoner eller kantareller
  • 1-2 skivade tomater
  • 3 dl grädde eller gräddmjölk
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
    2. Skala och skiva potatisen. Lägg den i en ugnssäker form och ställ in den i ugnen 15-20 minuter.
    3. Under tiden bryner du färs och lök i matfett. Salta och peppra, tillsätt de krossade enbären och aromat. Blanda i tomatpuré.
    4. Tag ut formen frn ugnen och varva potatis och färs i formen. Lägg på svamp och tomat överst. Slå på grädde/gräddmjölk och överst lägger du riven ost.
    5. Grädda i 40-45 minuter i 175 grader varm ugn.
    6. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben