Köttfärsgratäng
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Fantastiskt gott och lätt att göra.
Ingredienser
6-7 medelstora potatisar
400-500 g köttfärs
1 stor hackad gul lök
1 msk matfett
Salt
Peppar
Aromat
2-3 krossade enbär
1-2 msk tomatpuré
1 burk champinjoner eller kantareller
1-2 skivade tomater
3 dl grädde eller gräddmjölk
Riven ost
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Skala och skiva potatisen. Lägg den i en ugnssäker form och ställ in den i ugnen 15-20 minuter.
Under tiden bryner du färs och lök i matfett. Salta och peppra, tillsätt de krossade enbären och aromat. Blanda i tomatpuré.
Tag ut formen frn ugnen och varva potatis och färs i formen. Lägg på svamp och tomat överst. Slå på grädde/gräddmjölk och överst lägger du riven ost.
Grädda i 40-45 minuter i 175 grader varm ugn.
Servera med en god sallad.
Liknande recept
köttfärsgratäng
4
1 h
4
3
Köttfärsgratäng med potatis
4.3
1 h
4-6
7
Italiensk köttfärsgratäng á la viktväktarna
4.3
4
5
Köttfärsgratäng à la LCHF
4.3
4
68
Köttfärsgratäng med gratinerat mos
4.5
4-5
7
Köttfärsgratäng med zucchini och feta
3.3
4-5
Köttfärsgratäng
3.8
1 h
6
4
Köttfärsgratäng med örtkrydda och baconost
4.3
1 h
6-8
7
Köttfärsgratäng
45 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!