Köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En vardagsfavorit

Ingredienser

  • 8 - 10 potatisar
  • 2 - 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 400 - 500 gram köttfärs
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ tsk oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk tomatpure
  • redning
  • 4 - 5 tomater
  • riven ost
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen och morötterna. Bred ut potatisen och morötterna i smor ugnsäker form. Salta och peppra lite lätt. Bryn sedan köttfärsen och löken. Ta därefter i kryddor och tomatpuren och till sist i redningen. Låt det småkoka under lock i ca 5 minuter. Bred sedan körrfärsen över potatisen och morötterna. Skiva därefter tomaterna och lägg över köttfärsen. Sätt in formen i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Lägg till sist över den rivna osten i formen och grädda ytterligare 20 minuter. Klart att servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben