Köttfärsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Allt-i-ett-rätt....Praktiskt...!!!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 stor purjolök
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk senap
  • 50 g bacon eller skinka
  • 1½ dl buljong
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 8 - 10 potatisar
  • 3 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. 1. Bryn köttfärs, lök och champinjoner i en stekpanna.
    2. 2. Lägg i strimlad skinka eller bacon. Krydda. Rör ner vetemjöl och blanda i buljongen.
    3. 3. Låt det koka en stund.
    4. 4. Skär potatisen i skivor och varva köttfärsröra och potatisar i en smord form. Häll på hälften av grädden och ställ in i ugnen ca 20-25 minuter.
    5. 5. Ta ut formen och häll på resten av grädden och den rivna osten.
    6. 6. Grädda i ytterligare 20-30 minuter, tills potatisen känns mjuk. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gottgris 15 september 2008

    gott o enkelt

    Kajenn 5 september 2009

    Den här gratängen är verkligen mycket god! Full pott vill vi ge dig! 200 grader ugnsvärme blev bra (saknas uppgift om det i receptet).

    ellinida 4 november 2009

    super!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben