Köttfärsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Gott, enkelt för vardag och fest. Serveras med en god sallad. Både öl och rött vin är gott till.

Ingredienser

  • 1 mellanstor purjolök
  • 1 pkt bacon (ca 140 g)
  • 6 medelstora potatis
  • 600 g köttfärs
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk senap
  • 1-4 st vitlöksklyftor
  • 3 dl kaffe- eller matlagningsgrädde
  • 2 dl standard- eller mellanmjölk
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Finstrimla purjolöken, klipp baconet i strimlor, skala och skiva potatisen. Fräs köttfärsen, purjolöken och baconet. Krydda men var försiktig med saltet baconet innehåller också salt. Pressa i vitlök efter egen smak och blanda ner senapen. Varva köttfärsröran och potatisen i en ugnsäker form (helst med lock). Blanda grädde och mjölk och häll över. Strö över osten. Gräddas i ugn i 200 grader i ca 1 timme eller tills potatisen är färdig. Denna kan göras i förväg, men korta gräddnings tiden med 20-30 min. och grädda den färdig precis innan ni skall äta den.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    packan 25 januari 2009

    mycket god gratäng, den kommer att vara återkommande på vårt matbord.

    Born61 14 november 2009

    Det bästa med denna gratängen det var att få se min småkräsna dotter äta och äta och äta. Högt betyg från oss!

    huldamarie 19 januari 2010

    Det är alltid bra med gratänger lätt att göra när man är många. Den här var jättegod tyckte hela familjen speciellt sonen som åt så länge det fanns kvar.

    lindabjallan 26 juli 2010

    Väldigt enkel att göra och himla god! Kommer absolut göra denna igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben