Serverar: 4-6 portioner
Gott, enkelt för vardag och fest. Serveras med en god sallad. Både öl och rött vin är gott till.
Finstrimla purjolöken, klipp baconet i strimlor, skala och skiva potatisen. Fräs köttfärsen, purjolöken och baconet. Krydda men var försiktig med saltet baconet innehåller också salt. Pressa i vitlök efter egen smak och blanda ner senapen. Varva köttfärsröran och potatisen i en ugnsäker form (helst med lock). Blanda grädde och mjölk och häll över. Strö över osten. Gräddas i ugn i 200 grader i ca 1 timme eller tills potatisen är färdig. Denna kan göras i förväg, men korta gräddnings tiden med 20-30 min. och grädda den färdig precis innan ni skall äta den.
mycket god gratäng, den kommer att vara återkommande på vårt matbord.
Det bästa med denna gratängen det var att få se min småkräsna dotter äta och äta och äta. Högt betyg från oss!
Det är alltid bra med gratänger lätt att göra när man är många. Den här var jättegod tyckte hela familjen speciellt sonen som åt så länge det fanns kvar.
Väldigt enkel att göra och himla god! Kommer absolut göra denna igen!