Köttfärsgratäng med ädelost och broccoli

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mera snabbmat... som smakar mumma...

Ingredienser

  • 500 gr köttfärs
  • 500 gr broccoli
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Lite cayennepeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 gr ädelost
  • 2 msk tomatpure
  • 1 påse riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn köttfärsen och krydda. Lägg broccoli i ungsfast form , strö över köttfärsen. Mosa ädelosten och blanda den med grädden, creme fraichen och tomat puren. Häll över färsen. Strö riven ost över och grädda i ca 20 minuter.
    3. Servera med potatis eller bara en sallad....

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Miaria 10 maj 2013

    Den här brukar jag oxå göra. Har även i lök o paprika som steks med i köttfärsen. Köttfärsen kryddar jag med tacokrydda. Blandar min sås med chilisås o har i lite mjöl så det inte blir så vattnigt utav broccolin. Går att förbereda o bara ställa in i ugnen. Så nyttig om man äter LCHF dieten. Jättesmarrig blir den med grönsallad till. Mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben