Köttfärsgratäng med bearnaisesås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

God gratäng

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • Ca 3-4 msk chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl okokt ris
  • 6 dl vatten
  • 1 påse bearnaisesåspulver eller färdig sås på burk eller påse
  • Riven ost
  • Smör eller margarin till stekning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och fräs den i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och låt den fräsa med tills den är helt genomstekt. Krydda med chilisås, salt och svartpeppar. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen. Gör i ordning bearnaisesåsen om du använder pulvervarianten. Häll köttfärsen i en smord ugnsfast form, bred ut det kokta riset över färsen. Häll på bearnaisesåsen och bred ut den så den täcker riset. Peta små hål i riset så såsen rinner ner lite. Strö på riven ost och gratinera i ugn tills osten fått färg. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Toby1 14 januari 2010

    Det här åt vi jämt när jag var liten om jag minns rätt!:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben