Köttfärsgratäng på risbädd

Serverar: 4 portioner

Enkelt och smidigt med allt i ett

Ingredienser

  • 6 dl Vatten
  • 3 dl Ris
  • 2 st Purjolökar, det vita
  • 4 st Tomater
  • 400 g Köttfärs
  • ½ st gul lök
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsås
  • 2½ msk smör
  • 2½ msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk krossad grönpeppar
  • Riven ost
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka riset Bryn köttfärsen och den hackade gula löken, blanda i tomatpurén och den pressade vitlöksklyftan. Salta och peppra
    2. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet. Låt fräsa en stund utan att det tar färg. Häll på mjölken och låt det koka upp. Låt sjuda i 10 min. Smaksätt med grönpeppar, salt och sist osten.
    3. Ta en låg ugnsform och varva ris, purjoringar, köttfärs och skivadde tomater. Det översta lagret ska vara ris.
    4. Häll på ostsåsen och grädda ca 40 min. i 200*
    5. Gott med rårivna morötter till

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bappi 11 juni 2014

    Underbart gott och så snabbt att göra. Detta kommer jag att göra flera gånger. Tack för ett fint recept! Full pott med stjärnor/ kram

    Kristinfahl 11 juni 2014

    Tack för din fina kommentar! Ha en skön sommar! Kram/ Krifahl

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben