Köttfärsgryta med potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god köttfärsgryta som fixar sig själv.

Ingredienser

  • 500 g bland- eller nötfärs
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm paprika
  • 1 krm salt (ev mer)
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Skala morötter och potatis och skiva i cm-tjocka skivor. Skala löken och skär i bitar. Vitlöken pressas.
    2. Ev kan man börja med att bryna färsen om man vill men det är inte nödvändigt. Färsen kan även läggas i fryst.
    3. Lägg i alla ingredienserna i en stekgryta. Koka upp och låt sedan småputtra och rör om emellanåt. Färdigt efter ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    majis80 2 februari 2010

    Suveränt,snabbt,enkelt och gott utan för mkt "konstiga" kryddor...En brödbit till och ungarna älskade det ;)

    EKC6150 27 maj 2012

    God och enkel vardagsmat.Tack för receptet!! Mvh Jocke

    McNich 22 september 2013

    Gott och enkelt! Snabbt nej. Det tog betydligt längre än 40 minuter att få potatisen genomkokt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben