Köttfärsjärpar med ansjovissmak

Serverar: 4 portioner

Klassisk husmanskost när den är som bäst. Gräddkokt purjolök bryter fint mot ansjovissältan.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 liten burk ansjovisfiléer, 55 g
  • 1 knippa persilja
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 purjolökar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Låt ansjovisen rinna av och hacka den grovt. Hacka persiljan. Blanda färsen med ansjovis, persilja, ägg, salt och peppar. Forma den till avlånga järpar som stekes runtom i smör.
    2. Ansa och strimla purjolöken. Lägg den i en kastrull och tillsätt grädden, salt och socker. Koka utan lock i ca 8 minuter tills löken blivit mjuk och grädden tjocknat.
    3. Servera järparna med purjolöken, potatis och körsbärstomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gottgris 13 mars 2009

    Jättegott, såsen blev ju bara såå god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben