Köttfärsjärpar med chiligurka

Serverar: 4-6 portioner

Saftiga järpar fulla med smak och chiligurkan blir ett enkelt, men piffigt tillbehör.

Ingredienser

  • Järpar
  • 800 gram blandfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 100 gram torkade katrinplommon, skurna i mindre bitar
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 0,5 knippe färsk persilja, finhackad
  • 1 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk Kikkoman soya
  • 1 klick smör till stekning
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 msk svartpeppar
  • Chiligurka
  • 1 slanggurka, hyvlad med osthyvel
  • 0,5 röd chili, finhackad utan kärnor
  • 0,5 knippa färsk persilja, fint hackad
  • 1 msk ljus sirap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk vatten
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader och blanda ströbröd med mjölk. Blanda färsen med ströbröd, ägg, vispgrädde, persilja, lök, frukt och kryddor samt soya. Forma till åtta stora järpar med blöta händer och lägg i en lätt oljad ugnsform. Grädda i 20 - 25 minuter.
    2. Blanda alla ingredienser till chiligurkan och låt dra medans järparna är i ugnen.
    3. Till servering:
    4. Gräddsås Potatis Grönt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben