Serverar: 8-10 portioner
Tid: 1 timme 15 minuter
Denna är jättegod och det blir mycket, både limpa och sås. Äldre generationens knep en gnutta socker gör köttfärslimpan godare,
Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 min. Blanda sedan alla ingredienserna till färsen väl. Forma till en limpa i en smord form och lägg de skivade lökarna runt om.. Låt stå 15 min i 275* ugn. Koka under tiden upp vatten, buljontärningar och socker. Häll detta runt limpan och sänk värmen till225* och grädda i ca 45 min. Slå till sist i grädden och Colloriten och låt stå kvar i ugnen tills såsen värmts upp ca 5 min. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis.
mycket saftig och god
Det här receptet tycker jag om! Limpan blir saftig o god, o det är så smidigt med skyn i samma form.
ja detta var både lätt och gott
Mycket gott, hela familjen gillade det.
Men har jag gömt av att ge betyg *skäms*. Full pott och receptet ska göras idag och igen :-) /kram Bappi
Jag tycker inte om kolorit på grund av alla tillsatser och grejer så jag använde Mrs Chengs mushroom soy istället och det blev jättegott :) Jag tycker om när såsen inte är så tunn så efter att hela proceduren var färdig, hällde jag upp den i en kastrull och redde den lite
Tack för detta recept. Jag sökte efter en god sås till köttfärslimpa och det här var ju perfekt. Såsen på köpet! Riktigt gott.