Köttfärslimpa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Supergod köttfärslimpa tycker mina barn. Den blir väldigt saftig. Jag brukar göra sås på trattkantarell till om jag vill göra det extra festligt.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 lök - riven
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 - 1,5 tsk salt
  • 0,75 tsk peppar
  • 1 tsk socker
  • 0,25 dl grädde
  • 0,5 dl vatten
  • 1 potatis - riven
  • 1 äpple - rivet
  • 1 morot - riven
  • Instruktioner

    Rör ihop alla ingredienser till en lös smet (eventuellt behövs lite mer vatten). Lägg ihop till en limpa och ställ i ugnen i 200 grader i 1 timme. Tillsätt lite vatten mot slutet av gräddningstiden för att få lite sky till eventuell sås. Gör brunsås eller svampsås på skyn. Servera med potatis och en sallad.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben