Köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Muuums!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk riven lök
  • svartpeppar
  • Sås
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 1/2 tsk. soya
  • lingonsylt
  • maizenaredning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 min. Blanda i färs, ägg, salt o peppar till en smet. Forma en limpa och lägg i ugnsform. Sänk värmen till 175 grader. Stek i ca 30 minuter. Sås: Blanda grädde o vatten i en kastrull. Koka upp under vispning med soya o buljong. Red med maizena och smaka av med lingonsylt. Servera med kokt potatis, grönsaker o lingonsylt.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben