Köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Allt i en form.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 dl mjölk
  • 5 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1- 1 1/2 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 4 morötter
  • 3 dl buljong
  • 2 msk smält margarin
  • 1 msk äkta soya
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i vätskan i 10 minuter. 2. Rör ner färs,potatismjöl,salt,peppar och ägg.Blanda väl. 3. Skär skalad potatis och lök i klyftor och morötterna i skivor. 4. Förväll lök och morötter i buljong i ca 5 minuter. 5. Spara buljongen. 6. Forma en limpa av färsen, på ett ugnssäkert fat. 7. Lägg potatis,lök och morötter runt om. 8. Pensla allt med fett och soya. 9. Sätt in fatet i ugnen i 250 gr men minska värmen direkt till 175 gr. Stek i ca 1 timma. Ös ibland med lite av buljongen. Strö ev.över persilja, när du gräddat klart.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben