Köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Köttfärslimpa med en fyllning av purjolök, bacon och äpple.

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 600 g köttfärs
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 10 cm purjolök
  • 3 äpplen
  • 70 g tärnat bacon
  • 4 tomater
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Blanda i färs, ägg, salt och peppar.
    3. Strimla purjolöken fint och skala och tärna ett äpple, OBS 1 äpple. Fräs baconet tillsammans med purjolök och äpple. Platta ut färsen till en avlång platta. Fördela fyllningen över och rulla ihop. Lägg med skarven ner i en smord form.
    4. Baka i ugnen i 40 minuter. Halvera tomaterna och lägg dem runt om tillsammans med resten av äpplena i klyftor. Krydda med salt och peppar och baka i 10 minuter till.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    nannes 27 januari 2009

    Har just ätit köttfärslimpa, jättegott blev det! Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben