Köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Den saftiga och goda köttfärslimpan är trevlig omväxling till köttbullar och pannbiff.

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 ägg
  • 3 msk tomatpurè
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 cocktailtomater eller 1 tomat i klyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke.
    3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör och rapsolja i en stekpanna.
    4. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form och tryck ner tomaterna jämnt fördelade i köttfärslimpan. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
    5. Servera med kokt potatis, cornichons, lingon och en god sås.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    slunkmor 11 december 2012

    En väldigt saftig köttfärslimpa. Supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben