Köttfärslimpa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept fick jag av min mamma, supergott.

Ingredienser

  • 500-600 g köttfärs
  • 1 påse löksoppa
  • 1 dl gräddfil
  • 1 pkt bacon
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • Soja
  • Senap
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Ost
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med löksoppan och gräddfilen (man kan ha köttfärsen ren också). Kavla ut färsen mellan 2 bakplåtspapper. Bred på senap på färsen och krydda med salt och svartpeppar. Hacka och stek bacon och lägg sen en sträng rätt över färsen. Lägg på lite riven ost och strö över oregano. Rulla ihop färsen som en rulltårta och vänd ner den i en liten långpanna eller form.
    2. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ta sedan ut den och slå på grädden blandat med lite soja. Sätt in den i ugnen igen ytterligare 25 min.
    3. Servera med klyftpotatis eller kokt potatis.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    sebbemorsa 8 april 2009

    Mycket god och enkel, lite modifierad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben