Köttfärslimpa extra god

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Prova en annan variant av köttfärslimpa

Ingredienser

  • 1 Kg Köttfärs alt. Blandfärs
  • 1/2 Påse Fransk löksoppa
  • 2 dl Riven Västerbottens ost
  • 1 Köttbuljong tärning löses upp i lite kokande vatten
  • 1 ägg
  • 1 paket Bacon
  • Smör till formen
  • Salt
  • Svart eller vitpeppar
  • Mjölk (för att ev späda med)
  • Instruktioner

    Blanda färsen med löksoppan, ägget, buljongen, osten och kryddorna.Smöra formen. Forma färsen i lämplig ugnsform, lägg baconen omlott över färsen. Grädda i 175" i 30-45 minuter beroende på hur hög färsen är. I slutet kan man täcka över med folie för att inte baconet skall bli för hårt. Servera stekta lökringar och valfri potatis till, gärna rårörda lingon också. Vi brukar ha en hemgjord brunsås till.(Finns bland mina recept).

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (4)

    vindrufs 13 mars 2009

    Denna köttfärslimpa rekommenderar jag varmt, det godaste jag ätit på länge. Kommer att göra den fler gånger.Betyg en femma ifrån mej.Tack så mycket för receptet.

    MadJoh 29 augusti 2009

    MUMS!!!! Vilken god och saftig köttfärslimpa, detta recept kan jag absolut rekomendera.

    Wiola 24 september 2009

    En jätte god köttfärslimpa,kommer att bli en favorit. Wiola

    FiffiNelly 11 november 2010

    Har testat denna köttfärslimpa,kanon god. Alla i familjen tyckte samma sak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben