Köttfärslimpa - LCHF

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Inga krusiduller och hela familjen gillade den!

Ingredienser

  • 1.4 kg köttfärs
  • 2 ägg
  • 3 msk senap (fransk osötad)
  • 0.5 pkt frusen persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 10-12 skivor skinka ("tunna skivor"), skuren i mindre bitar
  • 10-15 skivor ost (gärna med smak)
  • Oregano
  • Lagerblad
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med ägg, senap, persilja, salt och peppar. Bred ut färsen som en platta på ett bakplåtspapper, längden anpassad till lämplig ugnsform.
    2. Lägg ut skinkbitarna på den mittersta tredjedelen av blattan. Hyvla ostskivor och lägg över skinkan. Vik in ytterdelarna mot varandra och nyp ihop köttfärssmeten, även på ändarna. Det går mycket bra att använda bakplåtspapperet till detta.
    3. Flytta limpan till den smorda formen, med skarven nedåt. Strö över lite oregano och garnera med lagerblad.
    4. Grädda ca 1 timme i 200 grader (något under mitten av ugnen).
    5. Det blir väldigt gott att göra sås på skyn som bildas. Sila upp den i en kastrull, slå i grädde och lite soja.
    6. Per 100g Kcal: 225 Fett :17g Protein: 19g Kolhydrat: 1g

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben