Köttfärslimpa med baconströssel

Serverar: 4 portioner

Piffa upp den klassiska köttfärslimpan med löksoppa på pulver.

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl vatten
  • 500 g valfri köttfärs
  • 1 ägg
  • ½ påse löksoppa på pulver
  • 3 msk finkackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Gräddsås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vinbärsgéle
  • 1 msk konjak
  • ev. maizena majsstärkelse
  • Topping
  • 5 cm purjolök
  • ½ röd paprika
  • 70 g tärnad bacon
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i vattnet ett par minuter. Blanda samman ströbröd, färs, ägg, löksoppspulver, persilja,salt och peppar. Forma färsen till en limpa och placera i en ugnsform. Ställ in formen i 200 grader ca 1 timma.
    2. Gräddsåsen: Koka samman vatten, fond och grädde. Smaksätt med gelé, konjak, salt och peppar. Red med maizena utrört i lite vatten om du önskar en tjockare sås.
    3. Topping: Ansa purjolöken och skär i strimlor. Kärna ur och tärna paprikan. Knaperstek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Stek purjolök och paprika mjuka och blanda utan att de får färg. Blanda samman lök, bacon och paprika. Ta ut köttfärslimpan och skiva upp den. Placera den på ett uppläggningsfat. Strö över toppingen.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben