Köttfärslimpa med curryris

Serverar: 6 portioner

Saftig köttfärs på kryddstark risbädd - en prisvärd måltid som mycket väl kan ersätta söndagssteken.

Ingredienser

  • 1 stor röd paprika
  • 1 ½ skiva fullkornsbröd, dagsgammalt
  • 1 knippa salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa persilja och gräslök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 750 g nötfärs
  • 2 ägg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • Matfett till formen
  • Till riset
  • 200 g långkornigt ris
  • 2 tsk curry
  • 1 ½ krm salt
  • Instruktioner

    1. Ansa, skölj och strimla paprikan. Låt brödet mjukna i vatten. Skölj, ansa och skär hela salladslöken i fina ringar. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj, torka och hacka persiljan. Skölj, torka och skär gräslöken i fina ringar.
    2. Smält matfettet i stekpanna. Stek salladslök och vitlök mjukt och glansig. Lägg över i en skål.
    3. Krama ur de blöta brödskivorna, mosa sönder dem. Blanda med köttfärs, örtkryddor och ägg i en skål. Krydda med salt, peppar, tomatpuré och arbeta ihop smeten.
    4. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål hålform lätt med matfett. Lägg i hälften av köttfärsen, pågg på paprikastrimlor och täck sedan med resten av färsen. Tryck lätt samman med en sked och grädda köttfärsen i ugnen ca 50 minuter. Stjälp upp den och låt den vila en stund. Skiva den och lägg upp skivorna i en ring ovanpå det gula riset. Garnera med lite persilja i mitten.
    5. Curryris: Koka upp 200 långkornigt ris i 4 dl vatten. Krydda med salt och curry och låt riset koka färdigt i 20 minuter eller enligt förpackningens anvisningar.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben