Köttfärslimpa med feta och haloumi

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Eget receptpåhitt

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 liten schalottenlök
  • 50 g fetaost
  • 60 g halloumiost
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • Instruktioner

    1. Blanda färs och mjölk. Blanda sedan i salt, ströbröd, ägg, pressad vitlök och riven schalottenlök.
    2. Skär ost och paprika i bitar, paprikan gärna ganska smått och blanda i. Lägg i en smord form och platta till, den kommer att kupa sig under stekningen.
    3. Stek köttfärsen i mitten av ugnen tills den uppnått 75 grader i mitten, vilket tar ca en timme. Serveras med t.ex. kokt potatis.
    4. Ugnstemperatur 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben