Köttfärslimpa med feta och mynta

Serverar: 4 portioner

Den här blev snabbt en favorit som ofta efterfågas, jättegott med tzatziki till.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk torkad mynta
  • 150 g fetaost
  • 1 dl färsk oregano
  • Servering
  • 50 g oliver
  • Klyftpotatis
  • 2 påsar färsk spenat
  • tomater
  • tzatziki
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader
    2. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk och låt svälla i 5 min. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, peppar och mynta. Rör smeten smidig. Skär osten i långa stavar.
    3. Bred ut färsen till en rektangulär platta på plastfolie. Fördela ost och gröna kvistar oregano på färsen. Rulla ihop färsen som en rulltårta och lägg den på ett ugnsfast fat. Sätt in fatet i ugnen ca 40 min.
    4. Servera köttfärslimpan med tillbehören och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben