Köttfärslimpa med klyftpotatis och dijonsås
En supergod rätt, lätt att göra och sköter sig själv i ugnen. Köttfärslimpan är perfekt att ha till matlåda eller på mackan - så gör gärna extra mycket när du ändå är igång!
Ingredienser
1 dl havregryn
2 ägg
3 dl gräddfil
1 kg nötfärs
40 g löksoppa på pulver (1 påse)
½ tsk svartpeppar
Olivolja
140 g bacon
Klyftpotatis
800 g potatis i halvor
Flingsalt
Svartpeppar
Rosmarinkvistar
Olivolja
Dijonsås
2 dl crème fraiche
1½ tsk dijonsenap
Rivet citronskal
1 tsk olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja. Lägg i färsen och forma den till en limpa. Täck limpan med baconskivor.
- Lägg potatis runt limpan. Salta, peppra, lägg på rosmarinkvistar och ringla över olivolja. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
- Dijonsåsen: blanda ihop crème fraiche, senap, citronskal och olja. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)