Köttfärslimpa med klyftpotatis och dijonsås

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

En supergod rätt, lätt att göra och sköter sig själv i ugnen. Köttfärslimpan är perfekt att ha till matlåda eller på mackan - så gör gärna extra mycket när du ändå är igång!

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kg nötfärs
  • 40 g löksoppa på pulver (1 påse)
  • ½ tsk svartpeppar
  • Olivolja
  • 140 g bacon
  • Klyftpotatis
  • 800 g potatis i halvor
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Rosmarinkvistar
  • Olivolja
  • Dijonsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1½ tsk dijonsenap
  • Rivet citronskal
  • 1 tsk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja. Lägg i färsen och forma den till en limpa. Täck limpan med baconskivor.
    2. Lägg potatis runt limpan. Salta, peppra, lägg på rosmarinkvistar och ringla över olivolja. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
    3. Dijonsåsen: blanda ihop crème fraiche, senap, citronskal och olja. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben