Köttfärslimpa med lingongräddsås

Serverar: 4 portioner

Lingon i sås är jättegott.

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 3 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • en klick smör
  • Sås
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 msk soja
  • 1-2 msk lingonsylt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färs med ägg till en smidig smet. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till en limpa och pensla med smält smör och soja på ovansidan. Stek i ugn ca 30 minuter eller tills färsen känns fast när man trycker på den. Tag upp köttfärsen ur formen och koka ur den med en skvätt vatten. Sila av och häll i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar, soja och lingonsylt. Servera med kokt potatis och extra lingon.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben