Köttfärslimpa med mögelost

Serverar: 4 portioner

Väldigt gott...

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 150 g färska champinjoner(el 1 burk 200 g)
  • 1/2 burk krossade tomater
  • 500 g bland- eller nötfärs
  • Salt
  • Mald svartpeppar
  • 1 msk soja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 75 g roquefordost
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Ansa och skär svampen i mindre bitar om färsk används. Låt konserverad svamp rinna av. Låt lök, svamp och tomaterna med spadet puttra i en stekpannan 5-6 min. Låt svalna.
    2. Krydda färsen med salt, peppar, soja och pressad vitlök. Blanda i lökfräset. Mosa osten grovt och rör i färsen tillsammans med crème fraiche.
    3. Köttfärslimpan tillagas bäst i en lergryta som legat i vatten 15-20 min. Lergrytan ställs in i kall ugn, som nu ställes in på 225 grader. Grytan skall sedan stå i ugnen i 1 tim 15 min.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    pamsen85 25 oktober 2010

    Jättegod lyxig köttfärslimpa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben