Köttfärslimpa med paprika och fetaost

Serverar: 4 portioner

Saftig och god. Gillar man paprika och fetaost är detta perfekt.

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 500 g köttfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 krm grovmalen peppar
  • 2 tsk oregano eller basilika
  • 1 burk fetaost i marinad
  • 5 paprikor
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt svälla 10 minuter. Blanda i köttfärsen, ägg och kryddor. Lägg färsen i ugnssäker form. Forma till en knubbig limpa.Pensla med marinad från fetaosten. Sätt in i ugnen 25 minuter.
    2. Skär paprikan i 3 cm stora bitar. Blanda med ½ dl marinad. Ta ut formen och lägg i paprikan. Sätt in ytterligare 25 minuter. Strö över osttärningar,
    3. Servera med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben