Köttfärslimpa med pizzasmak

Serverar: 6 portioner

Hur gott låter inte detta? Såsen som blir av skyn blir nog himmelsk mmmm

Ingredienser

  • 3 skivor formbröd
  • 2 dl mjölk
  • 600 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk finhackad lök
  • salt, peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 30 g rucola
  • 1 dl riven mozzarella
  • 6 skivor parmaskinka
  • 2 gula lökar
  • 3 röda paprikor
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Smula inkråmet från brödskivorna i en skål. Häll på mjölk och låt svälla i 5 minuter.
    2. Lägg i färs, ägg, lök, salt, peppar, oregano och basilika. Rör om till en jämn färs. Platta ut till en avlång platta och lägg på hackad rucola och ost.
    3. Rulla ihop och lägg med skarven ner i en stor form. Linda parmaskinka runt om och tillaga i ugn i 30 minuter i 220 grader.
    4. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Blanda lök och paprika med olja, salt och peppar och lägg runt köttfärslimpan. Tillaga i 20 minuter till.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben