Köttfärslimpa med rårivet

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Detta recept fick jag av en jobbarkompis som varit på något hälsoställe, så den är mager och nyttig.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 ½ msk fransk senap
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 (90 g) gul lök
  • 1 (75 g) morot
  • 1 (75 g) potatis
  • 1 (105 g) äpple
  • Till pensling
  • 1 msk kinesisk soya
  • Till spädning
  • 1 dl köttbuljong (vatten+buljongtärning)
  • 2 msk persilja, finhackad till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda färsen med ägg, mjölk, senap och kryddor i en bunke.
    3. Skala och grovriv löken, moroten, potatisen och äpplet och blanda ner allt i färsen.
    4. Lägg färsen i en ugnssäker avlång skål och forma den till en limpa. Pensla med soya.
    5. Sätt in skålen mitt i ugnen och stek cirka 20 minuter. Späd med buljongen och stek 25 minuter till.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben