Köttfärslimpa med smak av ananas

Serverar: 4 portioner

Lite krossad ananas i färsen gör den saftig och ger en gnutta sötma som gör all köttfärs så där extra god.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl mjölk 3%
  • 1/2 dl ströbröd
  • 600 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 dl krossad ananas
  • Soja
  • En klick smält smör till såsen
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk soja
  • 2 msk ananasspad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla. Rör ned övriga ingredienser (ej soja och smör). Lägg färsen i ett ugnsfast fat och forma till en limpa. Pensla med smör och soja. Grädda i 20 minuter.
    3. Vispa ur stekformen med matlagningsgrädde. Koka upp grädde och mjöl, vispa slät och smaka av med soja, ananasspad, salt och peppar. Servera med kokt potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tyom 20 april 2009

    Hmm...tycker nog att det verkar vara galet mycket vitpeppar...borde kanske vara 1,5 kryddmått istället? Dessutom behöver min ugn minst dubbla tiden!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben