Köttfärslimpa med smak från Grekland

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Hade tänkt göra pannbiff till middag när jag hittade en aubergine som började se ledsen ut........ Familjen ville att jag skulle skriva ner receptet så de kan få äta det fler gånger.

Ingredienser

  • 750 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1/3 burk tärnad fetaost
  • 5 soltorkade tomater
  • ½ paprika
  • 8-10 potatisar
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • ½ paprika
  • Körsbärstomater, svarta oliver , fetaost
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken. Låt ströbrödet dra i mjölken 5-10 minuter innan resten av ingredienserna till färsen blandas i. Platta ut färsen på glad pack och lägg hackad fetaost, tomater och paprika mitt på i en sträng. Forma en limpa och lägg den på en lätt smord långpanna i ena kanten.
    2. Halvera potatis och grönsaker och dela i cm-tjocka skivor. Lägg detta i andra delen av långpannan och ringla över olivolja. Krydda med salt, svartpeppar och oregano. In i ugnen i 200° ca. 40 minuter. Lägg på tomater, lite fetaosttärningar och oliver de sista fem minuterna.
    3. Servera med en kall vitlökssås

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben